Štěpánská s těstovinou

Štěpánská s těstovinou od Adddy

Přidal:Adddy17, 4.4.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Štěpánská s těstovinou

Suroviny

600 gvepřového masa
2-3 ksvejce na tvrdo uvařená
1 ksvětší cibule
dle chutisůl, mletý kmín, pepř
dle chutimletá paprika
mouka na zahuštění

Postup přípravy

  1. Vepřové nakrájím na kostky. Cibuli nakrájím na drobno, osmažím na oleji. Přidáme k ní maso, kmín, papriku, sůl, pepř a zprudka opékáme. Pak přiklopíme pokličkou, zmírníme plotýnku a necháme, až maso pustí šťávu.
  2. Pak podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Je-li maso měkké, přidám vařená vejce na kostky nakrájená a zahustíme omáčku hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.
  3. Podáváme s těstovinou, ale možný i knedlík, rýže. Dobrou chuť.