Stočené pudinkáče

Pudinkáče trochu jinak. Klasicky je známe jako copánky, ale připravit je můžete na různé způsoby. Například i jako šneky. Autor: akeber

Přidal:Akeber, 8.9.2016
Kategorie: Moučníky
Stočené pudinkáče

Suroviny

Budeme potřebovat:
3 hrnkypolohrubé mouky
1 lžičkahladké mouky
¾ hrnkumléka
4 PLkrystalového cukru
4 lžícemásla
½ kostkydroždí
2 ksžloutky
1 kscitron - kůra
1 balenívanilkového cukru
špetkasoli
Náplň:
1 baleníZlatý klas (vanilkový pudink)
podle chuticukr
máslo na potření těsta
ovoce na vrch

Postup přípravy

  1. Mléko vlažné, droždí a 1 lžička cukru zamícháme a necháme vykynout - vzejít kvásek.
  2. Mouku osolíme a smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Vlijeme žloutky, změklé máslo a vykynutý kvásek.
  3. Vypracujeme hladké těsto které se nám nelepí na okraj misky. Podle potřeby je-li těsto velmi tuhé přilijeme mléko. Dáme těsto kynout na teplé místo. Pokud těsto vykyne uvaříme si hustý pudink ze zlatého klasu (vanilkového pudinku). Necháme ho vychladnout.
  4. Vykynuté těsto rozválíme, potřeme máslem a zavineme. Krájíme asi tak na šířku 3 až 4 cm.
  5. Poklademe na plech na kterém je již papír na pečení.
  6. Pomocí lžíce vydlabeme uprostřed důlek a dáme do ní pudink. Na vrch můžeme dát ovoce. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem.
  7. Necháme ještě kynout asi tak 10-15 min na plechu. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 170C.

Můj blog: Receptyakeber