Stracciatella dort

Vynikající smetanový stracciatella dort, plný nastrouhané čokolády. Bílkové těsto je jemné a se stracciatella nádivkou vynikající. Mňam!

Přidal:admin, 31.1.2015
Kategorie: Dorty
Stracciatella dort

Suroviny

Těsto:
8 ksbílka
8 lžicmoučkový cukr
8 lžicpolohrubá mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
Náplň:
1/2 lmléka
8 ksžloutku
2 bal.želatina
1/2 lsmetana
100 gnahrubo nastrouhaná hořká čokoláda
150 gmoučkový cukr

Postup přípravy

  1. Bílky s cukrem si vyšleháme na tuhý sníh a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 30 minut.
  2. Připravíme si nádivku. Želatinu si připravíme podle návodu. 1/2 l mléka si dáme vařit na oheň - teplé mléko odstavíme. Žloutky s cukrem vyšleháme a přidáme teplé mléko. Spolu spojíme a dáme znovu na oheň. Když máme hmotu horkou, přidáme připravenou želatinu a důkladně promícháme. Hmotu necháme vychladnout.
  3. Smetanu ke šlehání si vyšleháme a vmícháme ji do vychladlé žloutkové hmoty. Hořkou čokoládu si nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme ji do nádivky. Promícháme a takto připravenou nádivku si navrstvíme na upečený korpus. Dáme do lednice na minimálně 5 hodin (nejlépe na celou noc) a následně můžeme podávat. Dobrou chuť!

Zdroj: Kuhinja-i-ideje