Střapaté francouzské kuřecí řízky

Chutné, křehké a šťavnaté kuřecí řízky na francouzský způsob. Příprava je velmi jednoduchá a hlavně rychlá. Samozřejmě krájení trvá sice déle, ale stojí to určitě za vyzkoušení. Jsou jemné a velmi křehké. Podávala jsem je s bramborovou kaší, klasickou s mlékem a máslem. Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 15.1.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Střapaté francouzské kuřecí řízky

Suroviny

4 kskuřecí stehna nebo prsa
3 ksvejce
4 lžícezakysaná smetana
4 lžícehladká mouka
3 stroužkyčesnek
sůl a pepř
pažitka na zdobení
petrželka
olej na smažení

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehna nebo prsa očistíme, omyjeme a důkladně vysušíme.
  2. Vykostěná stehna nebo prsa nakrájíme na malé kousky, které osolíme a opepříme.
  3. Přidáme prolisovaný česnek, rozmíchané vajíčka, zakysanou smetanu, petrželka a hladkou mouku. Zpracujeme jednotnou hmotu.
  4. Na pánvi rozpálíme olej a lžící vrstvíme menší řízky, které smažíme z obou stran do zlata.
  5. Čím menší kousky masa budete mít, tím lépe se chutě propojí a řízky budou chutnější a jemnější.