Střapaté francouzské kuřecí řízky

Chutné, křehké a šťavnaté kuřecí řízky na francouzský způsob. Příprava je velmi jednoduchá a hlavně rychlá.

Přidal:admin, 15.1.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Střapaté francouzské kuřecí řízky

Suroviny

4 kskuřecí stehna
3 ksvejce
4 lžícezakysaná smetana
4 lžícehladká mouka
3 stroužkyčesnek
sůl a pepř
pažitka na zdobení
petrželka
olej na smažení

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehna očistíme, omyjeme a důkladně vysušíme.
  2. Vykostěná stehna nakrájíme na malé kousky, které osolíme a opepříme.
  3. Přidáme prolisovaný česnek, rozmíchané vajíčka, zakysanou smetanu, petrželka a hladkou mouku. Zpracujeme jednotnou hmotu.
  4. Na pánvi rozpálíme olej a lžící vrstvíme menší řízky, které smažíme z obou stran do zlata.
  5. Čím menší kousky masa budete mít, tím lépe se chutě propojí a řízky budou chutnější a jemnější.

Zdroj: Vk