Strouhaný tvarohový koláček

Chtělo to něco tradiční, co nepřekvapí, ale potěší. Tento strouhaný koláček je velmi starý, ale velmi chutný. Je pravdou, že ty koláče, které dělávali ještě naše mamky mají něco do sebe. Vyzkoušejte připravit i vy doma. Já dělávám nádivku i s vajíčky, někdo je z receptu vynechává a koláček i tak vyjde pěkně. Ten, kdo nemůže vajíčka, tak ať nedává. S vajíčky je sice krém takový šťavnatější a při krájení se nedrolí, ale mohu potvrdit, že bez vajíček se dá sníst. Už jednou jsem pekla bez vajíčka, protože jsem v polovině pečení zjistila, že mi v chladničce chybí :D. Autor: Milka

Přidal:Emília Raganová, 15.5.2017
Kategorie: Moučníky
Strouhaný tvarohový koláček

Suroviny

Těsto:
50 dkghladké mouky
1 bal.prášek do pečiva
15 dkgmoučkového cukru
30 dkgHera
3 PLkakao
2 ksvejce
Náplň:
3 bal.tvarohy v kostce
2 ksžloutky
2 kssníh z bílků
2 PLcukru
1 bal.vanilkový pudink
5 dlmléka
3 PLrumu

Postup přípravy

  1. Ze surovin zpracujeme těsto a dáme ho do chladničky.
  2. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme ho vychladnout.
  3. Ostatní suroviny na náplň smícháme a přidáme uvařený pudink.
  4. Na vymazaný a moukou vysypaný plech nastrouháme polovinu těsta, na něj dáme náplň, nastrouháme druhou polovinu těsta.
  5. Upečeme při 180 ° asi 25 minut.
  6. Vychladlý koláč pocukrujeme.