Sušenky Kravské oči

Recept z italské kuchařské knihy, kde ho autor nazval sušenky Kravské oči.

Přidal:admin, 19.11.2015
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce
Sušenky Kravské oči

Suroviny

Budeme potřebovat:
150 gmáslo
125 gmoučkový cukr
1 ksvejce
1 ksžloutek
špetkasůl
1 lžičkavanilková esence
250 ghladká mouka
2 lžícekakao
1 lžičkaprášek do pečiva
marmeláda na lepení
Glazúra:
100 gtmavá čokoláda
100 mlsmetana ke šlehání

Postup přípravy

  1. Máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny, přidáme vajíčko, žloutek, špetku soli, vanilku a důkladně vyšleháme. Pak přidáme mouku smíchánou s práškem do pečiva a kakaem. Důkladně zpracujeme hladké těsto, které necháme odpočívat v lednici minimálně 1 hodinu.
  2. Odleželé těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce na plát silný cca 5 mm a vykrojíme různé tvary, které budeme po upečení lepit marmeládou. Nezapomeňme v jedné vykrojené části vykrojit i vnitřek, abychom měli kam nalít glazuru.
  3. Pečeme při teplotě 175 stupňů cca 10 minut. Upečené necháme na rovném povrchu vychladnout.
  4. Smetanu ohřejeme (dáváme pozor, aby nezačala vřít) a odstavíme. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme.
  5. Díru v slepených sušenkách vylijeme glazurou a necháme ztuhnout. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Coolinarika