Švestkové domácí knedlíky

Vynikající domácí švestkové knedlíky, které zachutnají každému. Klasika je klasika, proto si vyzkoušejte tento recept. Dělávám je dost často když je sezóna švestek. Z čerstvých a domácích jsou nejlepší, ale když přijde chuť i v zimě a nemám v mrazničce již žádné zásoby, koupím v obchodě. Dělala jsem je jednou i ze kompotovaných, ale nechutnaly mi. Byly to jako buchty, ta zavařená švestka se uvnitř roztekla a byla jako povidla. Autor: Triniti

Přidal:Triniti, 14.1.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Švestkové domácí knedlíky

Suroviny

Knedlíky:
500 gbrambory
1 ksvejce
50 gmáslo
15 lžicpolohrubá mouka
dle potřebyšvestky
Drobenku:
olej
kr. cukr
suchý chléb

Postup přípravy

  1. Brambory si uvaříme v osolené vodě - připravíme tak, jako obvykle připravuje bramborovou kaši - připravíme si pyré.
  2. Přidáme vajíčko, máslo a smícháme. Následně přidáváme mouku a vyhnete hladké těsto. Těsto má být lepkavé.
  3. Na pomoučeném vále si těsto rozválíme a vykrajujeme si čtverečky. Do středu umístíme švestku a vytvarujeme kuličku.
  4. Do hrnce si dáme sevřít vodu a házíme tam kuličky, které krátce povaříme. Když vyplavou na povrch, necháme je ještě povařit 3-5 minut a vybíráme.
  5. Starý, suchý chléb si pomocí mixéru rozdrtíme. Na plavici si rozpálíme olej, přidáme rozdrcený chlebíček (nebo strouhanku) a osmahneme. Odstavíme z ohně a když se hmota mírně ochladí, přidáme cukr a promícháme.
  6. Touto směsí posypeme uvařené knedlíčky. Dobrou chuť!