Švestkové knedlíky posypané tvarohem

Švestkové knedlíky, tradiční. Dělávám je se strouhankou, tentokrát jsou s tvarohem. Sladký oběd jako za starých časů. Autor: Dorisa

Přidal:admin, 6.9.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Švestkové knedlíky posypané tvarohem

Suroviny

700 gbrambory uvařené ve slupce
300 gpolohrubá mouka
1 ksvejce
špetkasůl
400 gšvestky
1 kstvaroh hrudkování
bal.skořice
podle chutimoučkový cukr
125 gmáslo

Postup přípravy

  1. Brambory očistíme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, mouku a vejce. Vypracujeme těsto. Vyválíme ho a nakrájíme na čtverečky. Na každý kousek dáme švestku.
  2. Vyformujeme kulky. Ty dáme vařit do hrnce s vroucí osolenou vodou.
  3. Když koule vyplavou na povrch, tak je vyjmeme.
  4. Když jsou ještě teplé, přidáme máslo, posypeme cukrem, skořicí a rozdrobíme tvaroh.
  5. Dekorujeme pokrájenou švestkou. Dobrou chuť.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé 
pekařky - Dorisa