NejRecept.cz Přílohy Knedlíky Kynuté knedlíky Švestkové knedlíky z kynutého těsta
Švestkové knedlíky z kynutého těsta
Recept Švestkové knedlíky z kynutého těsta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   5.8.2016

Švestkové knedlíky z kynutého těsta

Švestky již sbíráme ze stromu, tak určitě vyzkoušejte připravit sladký oběd. Kynuté knedlíky s celou švestkou. Na vrchu nastrouhaný tvaroh ... jsou fantastické! Autor: Lacusin

Suroviny

Těsto:

200 ml
vlažného mléka
20 g
kvasnic
1 lžička
cukru
400 g
polohrubé mouky
1 lžička
soli
1 ks
vejce

Náplň:

14 ks
švestek

K podávání:

tvrdý tvaroh
moučkový cukr
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do mléka rozdrobíme kvasnice a přidáme cukr. Necháme vzejít kvásek. Ke kvásku přidáme mouku, sůl a vejce a vypracujeme hladké pružné těsto. Necháme ho vykynout, dokud nezdvojnásobí objem.
  2. Pak ho rozdělíme na 14 dílů, na každý posadíme umytou švestku a zabalíme do tvaru knedlíku.
  3. Necháme ještě 10 minut kynout a pak vaříme 10 minut v páře.
  4. Uvařené knedlíky trochu roztrhneme vidličkami, aby vyšla pára, přendáme je na talíř, posypeme strouhaným tvrdým tvarohem, posypeme cukrem a zalijeme máslem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář