Švestkové knedlíky z kynutého těsta

Švestky již sbíráme ze stromu, tak určitě vyzkoušejte připravit sladký oběd. Kynuté knedlíky s celou švestkou. Na vrchu nastrouhaný tvaroh ... jsou fantastické! Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 5.8.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Švestkové knedlíky z kynutého těsta

Suroviny

Těsto:
200 mlvlažného mléka
20 gkvasnic
1 lžičkacukru
400 gpolohrubé mouky
1 lžičkasoli
1 ksvejce
Náplň:
14 ksšvestek
K podávání:
tvrdý tvaroh
moučkový cukr
máslo

Postup přípravy

  1. Do mléka rozdrobíme kvasnice a přidáme cukr. Necháme vzejít kvásek. Ke kvásku přidáme mouku, sůl a vejce a vypracujeme hladké pružné těsto. Necháme ho vykynout, dokud nezdvojnásobí objem.
  2. Pak ho rozdělíme na 14 dílů, na každý posadíme umytou švestku a zabalíme do tvaru knedlíku.
  3. Necháme ještě 10 minut kynout a pak vaříme 10 minut v páře.
  4. Uvařené knedlíky trochu roztrhneme vidličkami, aby vyšla pára, přendáme je na talíř, posypeme strouhaným tvrdým tvarohem, posypeme cukrem a zalijeme máslem.