Švestkové koule z tvarohového těsta

Tradiční a najjednoduhší recept na přípravu švestkových kulek v jemném tvarohovém těstíčku. Autor: Akeber

Přidal:Akeber, 12.4.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Švestkové koule z tvarohového těsta

Suroviny

500 ghrubé mouky
500 gpolohrubé mouky
250 gjemného tvarohu
10 gsušeného droždí
špetkusoli
1 lžícikrystalového cukru
0,5 lmléka
švestky nakrájené a posypané kr. cukrem
máslo na polití
mák s cukrem na posypání

Postup přípravy

  1. Švestky nakrájíme a posypeme cukrem.
  2. Mouku smícháme s droždím, cukrem a solí. Vlijeme mléko, přidáme tvaroh a vypracujeme těsto. Dobře vypracované těsto se nám musí odlepovat od misky. Těsto dáme kynout na teplé místo.
  3. Kynuté těsto rozválíme a rozkrájíme. Plníme švestkami a vytvoříme kuličky. Ponecháme je ještě 15 min. kynout na teplém místě.
  4. Kulky vyvaříme ve slané vařící vodě 5 min. Pak je posypeme mákem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

Můj blog: Recepty Akeber