Švestkový koláč

Skvělý švestkový koláč. Chutná jako kynutý, ale vůbec neobsahuje droždí. Vyzkoušejte. hotová mňamka§

Přidal:admin, 21.11.2014
Kategorie: Koláče, cukroví
Švestkový koláč

Suroviny

SUROVINY NA 25 PORCÍ:
15 lžicmouka polohrubá
8 lžickrupicový cukr
8 lžicmléko
8 lžicrostlinný olej
1 ksvejce
1 kskypřící prášek do pečiva
250 gtvaroh ochucený Rajo na vrch
1 ksskořicový cukr
1 kgšvestky
Drobenka:
100 gmáslo
3 lžícemoučkový cukr
5 lžicpolohrubá mouka

Postup přípravy

  1. Do misky dáme mouku, cukr, vejce, přilijeme olej a mléko.  Přidáme kypřící prášek. Důkladně promícháme. Vznikne řidší těsto. Pokud je těsto hustší, přidáme trochu mléka.
  2. Těsto vylijeme na plech, který jsme vystlali papírem. Rozměr plechu 35x25 cm.
  3. Švestky omyjeme rozpůlíme, vyjmeme pecky a poklademe je řeznou stranou nahoru. Je možné použít různé ovoce, při švestkách chutná koláč jak kynutý. Posypeme skořicovým cukrem.
  4. Na švestky rozdělíme tvaroh.
  5. Z mouky, cukru a másla připravíme posýpku - len nasucho smícháme. Drobenkou posypeme koláček.
  6. Takto připravený koláček pečeme při teplotě 180 stupňů asi 40 minut. Po upečení koláček nakrájíme a podávame. Dobrou chuť.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Dorisa