Švestkový koláč s mandlovými lupínky

Výborný hnětení švestkový koláč s mandlovými lupínky. Střídavě vrstvíme světlé a tmavé těsto. Takto koláč vypadá úžasně.

Přidal:admin, 29.3.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Švestkový koláč s mandlovými lupínky

Suroviny

Budeme potřebovať:
250 ghera
3/4 hrnkumoučkového cukru
1 ksvejce
1,5 hrnkumléka
2 hrnkypol. mouky
1/2 bal.prášek do pečiva
hrstmandlových lupínků
2 lžícekakaa
0,5 kgšvestek

Postup přípravy

  1. Celou heru smícháme s cukrem, uhněteme a přidáme jedno vejce. Šlehačem vyšlehneme a přidáme mléko, mouku a půl prášku do pečiva.
  2. Těsto pak rozdělíme na dvě půlky, jednu obarvíme kakaem a do druhé přidáme hrst mandlových lupínků.
  3. Na pekáč dáme papír na pečení, nalijeme tmavou část těsta, pak světlou a nato řeznou stranou nahoru půlky švestek obalené v cukru.
  4. Pečeme asi 30 minut na 200°C a před dopečením posypeme mandlovými lupínky a na minutku koláč zapečeme. Dobrou chuť!

Zdroj:  Vaření a pečení s radostí