NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Svěží jablečný vánek - FOTOPOSTUP
Svěží jablečný vánek - FOTOPOSTUP
Recept Svěží jablečný vánek - FOTOPOSTUP
Mineralka Mineralka    ·   18.1.2016

Svěží jablečný vánek - FOTOPOSTUP

Poměrně rychlé jablečné řezy, které si oblíbíte. Svěží, chutné a nenáročné na přípravu. Autor: Mineralka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

6 ks
vajec
12 lžic
teplá voda
10 lžic
kr. cukr
12 lžic
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva

Jablečná hmota:

750 ml
voda
1 kg
jablko
2 bal.
vanilkový cukr
16 lžic
kr. cukr (nebo dle potřeby)

Dále budeme potřebovat:

3 bal.
vanilkový pudink
250 g
máslo
500 ml
smetana ke šlehání
čokoláda na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme teplou vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec jemně vařečkou přimícháme ušlehaný sníh z bílků.
  2. Takto připravené těsto navrstvíme na plech, který jsme vystlali pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 15 minut. Upečené těsto necháme vychladnout.
  3. Jablka očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které uvaříme v hrnci spolu s cukrem a vodou. Cukru nemusíte přidávat tolik, závisí na tom, jak sladká jablka máte. Vaříme na mírném ohni, dokud jablka nezměknou.
  4. Šťávou z jablek jemně polijeme těsto, které jsme popichali vidličkou a poklademe jablka. Rozmístíme je tak, aby byl pokryt celý povrch rovnoměrně. Zbylou šťávu dáme do hrnce, dolijeme vodu podle potřeby tak, abychom měli spolu 1 l, přidáme pudinkový prášek, důkladně rozmícháme a uvaříme na hustý pudink.
  5. Do horkého přidáme máslo a ještě teplý navrstvíme na jablka. Pěkně uhladíme a necháme vychladnout.
  6. Na vrch navrstvíme ušlehanou šlehačku a posypeme strouhanou čokoládou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář