Svěží jahodové pečivo

Jahody sice nejsou nyní aktuální, už je dávno po sezoně, ale v obchodě je ještě prodávají. Jednoduché pohoštění pro návštěvu. Autor: Lucka

Přidal:luckazubata, 12.7.2016
Kategorie: Moučníky
Svěží jahodové pečivo

Suroviny

1 balíčeklistového těsta
1,5 šálkunakrájených jahod
1 ksvejce
moučkový cukr na posypání
Náplň:
trochajahod
2 lžícemoučkového cukru
dle chutiuvařneý pudink

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme jahodovou náplň, kterou budeme poté mazat listové těsto.
  2. Připravíme si menší kastrůlek. Do něj dáme trochu jahod, které co nejvíce rozmačkáme. Dáme na sporák a trochu je povaříme s dvěmi lžícemi moučkového cukru. Nakonec si v malém hrnečku rozmícháme v troše vody asi 1 lžíci pudinku. Takto připravený pudink vlijeme do jahodové směsi a opět promícháme. Vypneme sporák a necháme vystydnout.
  3. Troubu si zapneme na 200 stupňů. Plech si vylložíme pečícím papírem.
  4. Těsto si rozválíme a rozkrájíme na obdélníčky. U prostřed je trochu potřeme jahodovou směsí, kterou jsme si předem připravili. Na ni položíme asi 4 půlky jahod. Nakonec pečivo zavineme tak, že přehneme směrem k sobě vždy dva protější rožky obdélníku. (viz, fotografie). Takto připravené taštičky dáme na plech a potřeme vajíčkem.
  5. Pečeme v předem předehřáté troubě na 200 stupňů asi 15-17 minut.
  6. Po upečení pocukrujeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.