Svíčková na smetaně po mém

Každá svíčková omáčka se vaří v každé kuchyni jinak. Ta moje je podle mě ta nejlepší, ale samozřejmě každému chutná něco jiného. Pokud byste měli chuť na opravdu dobrou omáčku s chutným hovězím masíčkem, vyzkoušejte mou osvědčenou klasiku. Samozřejmě ke svíčkové omáčce a hovězímu masu se nejvíce hodí kynutý knedlík, tak určitě tuto přílohu nezaměňujte za jinou. Ještě bych si to uměla představit s karlovarským knedlíkem. Autor: Marta M.

Přidal:Marta Mlyn, 27.1.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Svíčková na smetaně po mém

Suroviny

hovězí svíčkovou
mrkev
petržel
celer
celé černé koření
bobkový list
sůl, vegeta
zeleninový bujon
hořčice
hladka mouka
zakysaná smetana
šlehačka
citronová šťáva

Postup přípravy

  1. V hrnci prudce opečeme hovězí maso ze všech stran a vyberu masíčko.
  2. Ve výpeku orestuji na drobno nakrájenou cibuli. Maso vrátím zpět do hrnce, přidám zeleninu / já jsem použila mraženou zeleninu pod svíčkovou /, sůl, vegetu, bujón (pokud přidáváte čerstvou zeleninu, bujón přidávat nemusíte, zelenina "pustí" chuť) a do gázy dám bobkový list, černé celé koření a zavážu. Dám do hrnce.
  3. Vše zaliju vodou a vařím asi 1 hod. záleži od masa.
  4. Pokud je uvařené vyberu maso a balíček s bobkovým listem a kořením.
  5. Zeleninu rozmixuji. Do smetany dám mouku, hořčici a zahustím omáčku.
  6. Nakonec dochutím citronovou šťávou. Nakonec omáčku propasíruji, aby byla hladká.
  7. Maso nakrájím na plátky podávám s domácí knedlíkem.