Švýcarský prokládaný sendvič se sýrem, šunkou a slaninou

Pokud máte doma starý chleba, určitě ho nevyhazujte, ale připravte si chutnou večeři.

Přidal:admin, 8.6.2016
Kategorie: Chuťovky
Švýcarský prokládaný sendvič se sýrem, šunkou a slaninou

Suroviny

250 gstarší chléb nebo sendvič
300 gementál
50 guzená šunka nebo slanina
4 ksvejce
500 mlmléka
petrželka
sůl, pepř
tabasco omáčka

Postup přípravy

  1. Připravíme si zapékací mísu, kterou pořádně vymažeme máslem. Troubu předehřejte na 200 stupňů.
  2. Chlebíček nebo sendvič nakrájíme na tenké plátky, které střídavě ukládáme se šunkou nebo slaninou a sýrem do zapékací misky.
  3. Vrch posypeme na kostičky nakrájenou šunkou nebo slaninou, osolíme, opepříme, posypeme petrželkou a tabascem.
  4. Vrch zalijeme rozšahanými vajíčky s mlékem. Celý pekáč vložíme do druhého pekáče, který jsme naplnili horkou vodou do poloviny.
  5. Pečeme cca 30-40 minut.

Zdroj: Coolinarika