SWEET AND SOUR PORK (vepřové karé ve sladko kyselé omáčce)

Připravte si chutný oběd, který nejen dobře chutná ale i dobře vypadá na talíři. K tomu příloha rýže se zelenou cibulkou. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 8.9.2016
Kategorie: Hlavní jídla
SWEET AND SOUR PORK (vepřové karé ve sladko kyselé omáčce)

Suroviny

300 gvepřového karé (kotleta bez kosti)
3 ksnaťové cibulky
2 stroužkyčesneku
50 gsušené šunky
400 gomáčky Uncle Beans Sweet and sour
2 lžičkynajemno nastrouhaného zázvoru
1 ksčervená paprika-kapie
1 lžícesádla
1 lžíceoleje
1 lžícekoření Chilli gurmánský steak (Vitana)
dle chutisůl

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na nudličky, přidáme koření, zázvor, zakápneme olejem a necháme přes noc v lednici.
  2. Do pánve dáme sádlo, přidáme maso a zprudka restujeme ccca 10 minut.
  3. Maso vyjmeme, přidáme bílou část cibule a papriku pokrájené na proužky, nasekaný česnek, pokrájenou šunku a chvilku restujeme.
  4. Vrátíme zpět maso, přidáme omáčku a společně vše prohřejeme.
  5. Nakonec přidáme zelenou nať z cibule. Podle chuti případně dosolíme. Podáváme s rýží nebo na topince.

Autor: Naďa I. (Rebeka)