Sympatické řezy

Tradiční řezy plněné čokoládovou nádivkou. Těsto je jemné díky zakysané smetaně, kterou přidáváme na samotný konec šlehání.

Přidal:Gaštanka, 15.10.2014
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Sympatické řezy

Suroviny

Těsto I .:
250 gpolohrubá mouka,
70 gmáslo,
50 gkr. cukr,
1 lžícekakao,
2 lžícezakysaná smetana,
1 ksvejce,
1 lžičkaprášek do pečiva.
Těsto II.:
4 ksvajce,
4 lžícekr. cukr,
4 lžícepolohrubá mouka.
Krém:
700 mlmléko,
9 lžicpolohrubá mouka,
200 gkr. cukr,
250 gmáslo,
2 kstmavá čokoláda,
2 lžícerum,
1 lžícevanilkový cukr.
Poleva:
100 gtmavá čokoláda,
3 lžícerostlinný olej.

Postup přípravy

  1. Vajíčko spolu s cukrem vyšleháme do pěny. Postupně přidáme ropustené a vychladlé máslo. Vyšleháme do pěny a přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáváme kakao a zakysanou smetanu.
  2. Připravenou hmotu si rozdělíme na 2 části a pečeme na otočeném plechu na pečení, který jsme si potřeli máslem, cca 20 minut při teplotě 180 stupňů.
  3. Připravíme si těsto II. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny a následně přidáváme mouku. Jemně lžící promícháme a dáme péct. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 minut.
  4. Připravíme si krém. V malém množství mléka si rozmícháme mouku. Zbylé mléko dáme vařit spolu s cukrem. Když se cukr roztopí, přidáváme rozdělanou mouku v mléce. Vaříme do zhoustnutí. Hustou kaši necháme vychladnout.
  5. Po vychladnutí kaše přidáme rozpuštěné máslo a dobře promícháme. Rozdělíme si směs na dvě poloviny. Do jedné přidáme rozpuštěnou čokoládu a do druhé přidáme rum a vanilkový cukr.
  6. Když máme hotové nádivky, můžeme vrstvit. Na základní, čokoládové těsto dáme bílou náplň s rumem, položíme druhý plát těsta, navrstvíme čokoládový krém a zakryjeme druhým základním, čokoládovým těstem. Samozřejmě vrstvit plnky můžeme v libovolném pořadí.
  7. Vrch polijeme rozehřátou čokoládou, do které jsme přidali 3 lžíce oleje. Necháme ztuhnout.