Sýrová roláda s křenem

Oblíbená sýrová roláda s křenem. Jednoduchá příprava a lahodná chuť! Pokud se vám křen zvýšil ještě z Velikonoc, nyní je ten správný čas ho zužitkovat. Já jsem dělala klasickou sýrovou roládu, kterou určitě znáte. Někdo vaří hrudku sýra, já si to zjednodušuji a to tak, že plátkový sýr pokládem na plech a dám na chviličku do rozehřáté trouby. Sýr se spojí, potřu nádivkou a srolovat. Stači na hodinku - dvě vychladit a máme skvělé pohoštění. Autor: Triniti

Přidal:Triniti, 4.6.2015
Kategorie: Chuťovky, Velikonoce, Silvester a Nový rok
Sýrová roláda s křenem

Suroviny

Budeme potřebovat:
9 ksplátkový sýr
30 gmáslo
3 lžícehladká mouka
300 mlmléko
2 bal.sýr v střívku
1 lžícekřen
sůl
petržel

Postup přípravy

  1. Máslo ohřejeme, přidáme mouku a na mírném ohni za stálého míchání osmahneme. Mléko ohřejeme v druhém hrnci a postupně ho přiléváme za stálého míchání k máslové hmotě. Odstavíme a necháme vychladnout.
  2. Do vychladlé hmoty přidáme sýr v střívku, křen, nasekanou petrželkou, sůl a promícháme.
  3. Plech na pečení vyložíme papírem, uložíme plátky sýra tak, aby se kraje překrývaly cca 1 cm. Vložíme do předem vyhřáté trouby na pár minut, aby se kraje spojily a vyjmeme.
  4. Necháme mírně vychladnout, natřeme nádivku a srolujeme. Odložíme do lednice na minimálně 3-4 hodiny. Dobrou chuť!