NejRecept.cz Dezerty Moučníky Sýrové croissanty
Sýrové croissanty
Recept Sýrové croissanty
Lacusin Lacusin    ·   11.3.2015

Sýrové croissanty

Domácí sýrové croissanty. Kynuté těsto, do kterého se přidává jogurt je vláčné a nadýchané. Výborná volba na pohoštění. Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

350 g
hladká mouka
350 g
pšeničná polohrubá mouka
40 g
čerstvé droždí
100 ml
mléka
100 ml
olej
350 g
bílý jogurt
2 ks
vejce
1 lžíce
sůl
1 lžička
kr. cukr

Dále budeme potřebovat:

50 g
máslo
250 g
tvrdý sýr
1 ks
vejce na potření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mléko ohřejeme, přidáme kr. cukr a droždí - připravíme kvásek.
  2. Ostatní suroviny na těsto smícháme v misce, přidáme vykvašený kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě nakynout.
  3. Když nám těsto připravené, rozdělíme ho na 6 stejných částí. Každou část rozválíme na pomoučeném vále do tvaru kruhu.
  4. 3 kruhy naskládáme na sebe. Každý kruh potřeme rozpuštěným máslem a posypeme nastrouhaným sýrem.
  5. Ostrým nožem kruh nakrájíme na 6 trojúhelníků a každý trojúhelník srolujeme do tvaru croissanty (začínáme rolovat od širší části).
  6. Croissanty ukládáme na plech, který jsme vyložili papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů pěkně do zlata. Vrch croissantu potřeme rozšlehaným vajíčkem a můžeme ho ještě posypat strouhaným sýrem.
  7. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář