Tečkovaný cheesecake

Vynikající chuť krémového cheesacaku potěší i náročné mlsouny. Čokoládové kuličky dodávají dortu super vzhled.

Přidal:Kvietok278, 15.10.2014
Kategorie: Koláče, cukroví
Tečkovaný cheesecake

Suroviny

Těsto
1 šáleknadrcené BEBE sušenky
1/4 šálkukakao
2 lžícekr. cukr
1/4 šálkurozpuštěné máslo
Krém:
1/2 šálkumoučkový cukr
2 ksvejce
1 lžičkuvanilkový cukr
2/3 šálkyzakysaná smetana
30 mlrozpuštěná tmavá čokoláda
500 gměkký smetanový sýr

Postup přípravy

  1. Nejdříve si prohřejeme troubu na 150 stupňů. Připravíme si formu na pečení a vyložíme ji papírem na pečení.
  2. V menší misce si rozdrtíme sušenky, přidáme cukr, kakao a rozpuštěné máslo. Promícháme a vyložíme touto směsí formu.
  3. V jiné misce si vyšleháme smetanový sýr do hladka. Postupně přidáváme cukr a jedno vejce po druhém. Za každým důkladně promícháme. Přidáme vanilku, kterou jsme si smíchali se zakysanou smetanou. Takto připravenou hladkou hmotu si rozdělíme na polovinu.
  4. Jednu polovinu natřeme na rozdrcené sušenky a druhou si odložíme.
  5. Rozpuštěnou tmavou čokoládu si zahřejeme ve vodní lázni a smícháme ji s odloženou polovinou nádivky.
  6. Vložíme si ji do sáčku nebo cukrářského sáčku a vytváříme do navrstvené tvarohové hmoty čokoládové kuličky.
  7. Vložíme do trouby a pečeme cca 1 hodinu. Po uplynutí doby troubu vypneme, ale koláč nevybíráme. Necháme ho v troubě odstát 1 hodinu a následně ho dáme vychladit do lednice na 24 hodin.
  8. Krájíme horkým nožem a podáváme. Dobrou chuť!