Teplý bulgurový salát s tuňákem

Teplý bulgurový salát s tuňákem. Autor: sonizna

Přidal:sonizna, 15.10.2015
Kategorie: Saláty
Teplý bulgurový salát s tuňákem

Suroviny

Budeme potřebovat:
40 gbulgur
60 gtuňák ve vlastní šťávě
50 gčerstvá zelenina dle chuti
40 geidam
1 lžícebílý jogurt
7 gsůl
7 gpepř mletý

Postup přípravy

  1. Bulgur uvaříme v osolené vodě doměkka.
  2. Tuňáka rozdělíme vidličkou a smícháme ho s bulgurem.
  3. Zeleninu dle výběru nakrájíme na kousky a smícháme ho s jogurtem.
  4. Smícháme bulgurovou a zeleninovou část a posypeme nastrouhaným sýrem. Podle chute dosolíme a opepříme.
  5. Pokud jídlo budeme konzumovat později, oddělíme si v mističkách části, které budeme zehřívat (bulgur, tuňák a sýr) a které zehřát nepotřebují (zelenina, jogurt).