Tiramisu roláda od Nadi

Nejprve si ušleháme se špetičkovou soli dotuha sníh z bílků. Pak po částech přidáme cukr a opět zašleháme. Potom...

Přidal:rebeka, 2.12.2015
Kategorie: Moučníky
Tiramisu roláda od Nadi

Suroviny

Na těsto:
6 ksvajec
3 lžícehladké mouky
2 lžícepolohrubé mouky
1 lžíceSolamylu
6 lžicmoučkového cukru
1/2 bal.kypřícího prášku do pečiva
špetičkasoli
Na krém - náplň:
500 gmascarpone
250 ml30% smetany ke šlehání
1 bal.ztužovač do šlehačky
3 lžícemoučkového cukru
12 kscukrářských piškotů
mandlový likér dle chuti
1 šálekbrutálně silné kávy
kakaový prášek na posyp

Postup přípravy

  1. Nejprve si ušleháme se špetičkovou soli dotuha sníh z bílků. Pak po částech přidáme cukr a opět zašleháme.
    Potom, pokud možno po jednom, přidáváme žloutky.
    Nakonec, a velmi lehkou rukou, přidáme prosáté mouky, Solamyl a prášek do pečiva.
  2. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem, opatrně uhladíme a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Upečeme do růžova, což trvá cca 7 min. Na mřížce necháme mírně vychladnout, nic nemotáme...
  3. Příprava krému:
    Šlehačku + ztužovač vyšleháme dotuha. Přidáme Mascarpone, cukr a zlehka spojíme s ušlehanou šlehačkou. Větší polovinu krému rozetřeme na upečený piškotový plát.
  4. Mezitím si uvaříme silnou kávu (jedno jestli od žida nebo z koloniálu...). Až vystydne, prskneme tam big panáka mandlového liguééére (trošku okuštujeme, jestli není ňákej divnej.., jak ten vrchní..však víte...)
    No a v tomto roztoku učíme plavat ty cukrářské piškotky..hezky jeden po druhém...
  5. Tak, a teď je rovnáme do řady za sebe a začínáme, jak jinak, než z té delší strany. Máme? Tak lehounce svineme a zase klademe piškotky a zase svineme..takto nám vyjdou tři řady piškotů a domotáno jest. Yes!! Zbytkem krému máznem roládu a posypeme přes sítko kakaíčkem. :)

    Autor: Naďa I. (Rebeka)