NejRecept.cz Sváteční pečení Silvestr a Nový rok Tornádo brambory s křupavou krustou
Tornádo brambory s křupavou krustou
Recept Tornádo brambory s křupavou krustou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   28.12.2015

Tornádo brambory s křupavou krustou

Chcete překvapit své hosty luxusním občerstvením? Tornádo brambory jsou tou správnou volbou.

Suroviny
6-8 ks
brambory

Krusta:

1 lžička
česnekový prášek
1 lžička
sůl
1 lžička
pepř
1 lžička
sušená petrželka
1 lžička
červená mletá paprika
1 lžička
vegeta
olej na smažení
trochu másla na pomaštěný špejle
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vše koření kromě petrželky v misce důkladně promícháme a prosejeme přes jemné síto. Přidáme petrželku a promícháme.
  2. Brambory důkladně omyjeme a osušíme. Připravíme si špejle, které potřeme máslem.
  3. Bramboru napíchneme na špejli a ostrým nožem krájíme ji do spirály. Postupně bramboru rukama posouváme dolů a vytvoříme tak tornádo.
  4. Takto nakrájené brambory napíchnuté na špejle smažíme v rozpáleném oleji do zlata. Vysmažené uložíme na papírový ubrousek a ihned posypeme směsí koření. Podáváme teplé nebo studené.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář