Tornádo brambory s křupavou krustou

Chcete překvapit své hosty luxusním občerstvením? Tornádo brambory jsou tou správnou volbou.

Přidal:admin, 28.12.2015
Kategorie: Silvester a Nový rok
Tornádo brambory s křupavou krustou

Suroviny

6-8 ksbrambory
Krusta:
1 lžičkačesnekový prášek
1 lžičkasůl
1 lžičkapepř
1 lžičkasušená petrželka
1 lžičkačervená mletá paprika
1 lžičkavegeta
olej na smažení
trochu másla na pomaštěný špejle

Postup přípravy

  1. Vše koření kromě petrželky v misce důkladně promícháme a prosejeme přes jemné síto. Přidáme petrželku a promícháme.
  2. Brambory důkladně omyjeme a osušíme. Připravíme si špejle, které potřeme máslem.
  3. Bramboru napíchneme na špejli a ostrým nožem krájíme ji do spirály. Postupně bramboru rukama posouváme dolů a vytvoříme tak tornádo.
  4. Takto nakrájené brambory napíchnuté na špejle smažíme v rozpáleném oleji do zlata. Vysmažené uložíme na papírový ubrousek a ihned posypeme směsí koření. Podáváme teplé nebo studené.

Zdroj: Coolinarika