Tortilly plněné zeleninou a vepřovým masem

Tortilly plněné zeleninou a vepřovým masem. Autor: sonizna

Přidal:sonizna, 9.10.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Tortilly plněné zeleninou a vepřovým masem

Suroviny

Budeme potřebovat:
6 kstortilla placky
200 gokurka salátová
150 gpekingské zelí
2 ksrajčata
50 gpolníček
400 gvepřové maso na řízky
1/4 lžičkysůl
1/4 lžičkypepř
2 lžičkykoření na steaky
50 mlsmetana
50 mlolej olivový
6 lžicfrancouzský dresink

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na plátky, ty naklepeme a okořením kořením na steaky. Do pánve nalijeme olej a maso na něm opečeme z obou stran. Poté dáme maso stranou. Až trochu vychladne, nakrájíme ho na proužky.
  2. Do výpeku z masa přilijeme smetanu a asi 5 minut povaříme. Poté tekutinu slijeme do mističky a smícháme ji s francouzským dresinkem. Získáme tak chutný dresink, kterým budeme potírat tortilly.
  3. Okurku nastrouháme na struhadle na plátky, rajčata na kostičky, pekingské zelí na proužky a polníček párkrát překrojíme. Vše smícháme v míse, osolíme a opepříme.
  4. Tortillu si dáme na pracovní plochu, pomažeme ji připraveným dresinkem, na to nasypeme zeleninu (pozor, zelenina ztratí vodu, na tortilla se snažíme dát jen zeleninu bez vody, aby se nerozmočila) a nakonec naskládáme pár kousků. Tortillu zatočíme (návod je na každém obalu od tortill). Stejně pokračujeme se zbylými pěti tortillami.
  5. Rozpálíme si pánev a každou tortilu na ní nasucho opečeme – výsledkem bude to, že tortilla bude křupavější a bude lépe držet tvar.