Tradiční bramboračka

Vaříme chutně a tradičně. Bramboračka nesmí chybět. Dobrou chuť!

Přidal:admin, 8.4.2015
Kategorie: Polévky
Tradiční bramboračka

Suroviny

Budeme potřebovat:
sušené houby
mrkev
petržel
celer
brambory
bobkový list
nové koření
pepř
sůl
masox
majoránka
máslo
hladká mouka
česnek
polévkové koření
pažitka/petrželka

Postup přípravy

  1. Suroviny jsou záměrně nenavážené - každý vaří podle vlastní chuti - pokud chce více hub, přidá více hub, pokud má rád více zeleniny přidá více zeleniny.
  2. Cca /podle chuti/ 2 hrstě sušených hub namočíme asi na 20 minut do vody.
  3. Zeleninu - mrkev, petržel, celer, očistíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky (nebo nastrouháme), hrášek, kapusta ( kdo jakou má rád zeleninu), dáme vařit s nakrájenými brambory na kostky.  Společně s bobkovým listem, novým kořením, pepřem, solí, přidáme namočené houby, (nakrájené párky na kostičky), 1 masox a majoránku. Vaříme do změknutí brambor.
  4. Z másla a mouky usmažíme růžovou jíšku, a zahustíme polévku. Bobkový list a nové koření vyjmeme.
  5. Ke konci přidáme prolisovaný česnek. Polévku dochutíme polévkovým kořením. Posypeme čerstvou nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí