Tradiční bramborák

Klasika v kuchyni nesmí chybět. Podáváme s kyselým nebo sladkým mlékem. Dobrou chuť!

Přidal:admin, 11.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Přílohy, Chuťovky
Tradiční bramborák

Suroviny

Budeme potřebovat:
6 ksstředně velkých brambor
3 hrstistrouhanky /množství je orientační, podle potřeby možno přidat/
2 ksvejce
5 stroužkůčesneku
1 hrstmajoránky
sádlo na smažení

Postup přípravy

  1. Syrové oloupané brambory najemno nastrouháme, přebytečnou vodu vymačkáme, přidáme zbytek ingrediencí a vymícháme středně husté těsto, které lžící klademe do rozpáleného tuku a smažíme z obou stran dozlatova.
  2. Podáváme s kyselým nebo sladkým mlékem - každý podle vlastní chuti. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem