Tradiční bramborový salát

Velikonoce se blíží a tradiční bramborový salát nesmí na slavnostním stole chybět. Jak ho připravujete vy?

Přidal:admin, 23.3.2015
Kategorie: Velikonoce, Vánoce, Hlavní jídla
Tradiční bramborový salát

Suroviny

Potřebujeme:
2 kgbrambor
12 ksvajec
400 gmrkev s hráškem sterilovaná
200 gkyselá okurka
sůl
pepř mletý
Zálivka:
420 mlmajolka
400 mlbílý smetanový jogurt
5 lžícplnotučná hořčice
1 lžícemoučkový cukr
okurková šťáva podle chuti
sůl
pepř mletý

Postup přípravy

  1. Brambory si den předem uvaříme ve slupce ve slané vodě. Scedíme a necháme vychladnout.
  2. Na druhý den si uvaříme vajíčka natvrdo a vychladíme. Oloupeme brambory a protlačíte přes salátovou mřížku, totéž uděláme i s vajíčkem, dále přidáme scezenou mrkev s hráškem, na jemno nakrájenou okurku.
  3. Celé to osolíme, opepříme a promícháme a necháme odstát dokud si uděláme zálivku.
  4. V nádobě si smícháme suroviny na zálivku kromě okurkové šťávy a dobře promícháme metličkou. Nalijeme na salát a dobře promícháme. Salát necháme v chladničce odstát a nakonec, pokud je potřeba, tak ho dochutíme okurkovou šťávou.

Zdroj: Pečené, varené s Ivou