Tradiční fazolový prívarok

Tradiční fazolový prívarok, který připravíte velmi jednoduše. Jako přílohu podáváme čerstvý, křupavý chlebíček. Autor: Katka

Přidal:Katarína Benková, 21.10.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Tradiční fazolový prívarok

Suroviny

Budeme potřebovat:
400 gfazolové lusky
200 gbrambory
250 mlzakysaná smetana
3 lžícehladká mouka
sůl, koření, vegeta
špetkajedlá sóda
Příloha:
vajíčko
chléb

Postup přípravy

  1. Očištěné fazolové lusky nakrájíme a dáme vařit do osolené vody.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené brambory.
  3. Když jsou lusky a brambory uvařené, zahustíme prívarok smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a špetku sody. Podle potřeby dochutíme kořením nebo vegetou.
  4. Jako přílohu můžeme podávat chléb, uvařené vajíčko nebo volské oko.