Tradiční jablečné řezy

Dostala jsem dost jablek, musím pomalu likvidovat. Řezy byly super, vrátila jsem se z práce a nic pro mě nezbylo. Autor: Haanka

Přidal:Haanka, 8.11.2016
Kategorie: Moučníky
Tradiční jablečné řezy

Suroviny

Těsto:
400 ghladké mouky
1 bal.prášek do pečiva
7 lžicmléka
1 ksvejce
celémáslo
1/2 klskořice
Náplň:
1 kgnajemno nastrouhaných jablek
2 bal.vanilkové pudinky (prášek)
1 bal.vanilkový cukr
cukr krystal podle chuti

Postup přípravy

  1. Ze surovin na těsta vypracujeme kuličku, kterou odložíme do lednice na 2 hodinu odpočinout. Pak z těsta vyválíme 2 stejné díly.
  2. Jeden díl přeneseme pomocí válečku na těsto na vymazaný a moukou vysypaný plech.
  3. Na spodní těsto navrstvíme nastrouhaná jablka, které jsme smíchali s cukrem a vanilkovým pudinkovým práškem a na jablka uložíme druhé těsto.
  4. Pečeme na 170 stupňů dozlatova.
  5. Upečený koláč ještě posypeme moučkovým cukrem.

Můj blog s Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL