Tradiční kokosové řezy s meruňkovým džemem

Tradiční kokosové řezy s meruňkovým džemem. Tradiční recept našich babiček. Autor: Gaštanka

Přidal:Gaštanka, 23.10.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Tradiční kokosové řezy s meruňkovým džemem

Suroviny

Těsto:
3 ksžloutky
100 gkr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
125 gmáslo
250 ghladká mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
Krém:
3 ksbílky
120 gkr. cukr
120 gkokos
meruňkový džem

Postup přípravy

  1. Máslo utřeme mixérem do pěny, přidáme žloutky, kr. cukr, vanilkový cukr (můžete přidat i citronovou kůru, dodá svěží chuť).
  2. Mouku prosejeme přes síto spolu s práškem do pečiva a přidáme tuto sypkou směs do máslové hmoty. Vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pomoučené pracovní desce do velikosti plechu (20x30 cm).
  3. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, přeložíme těsto a propícháme ho vidličkou. Upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů po dobu 20 minut.
  4. Bílky vyšleháme do tuhé pěny, postupně přidáme cukr a kokos. Na upečený plát těsta natřeme marmeládu a navrstvíme kokosovou hmotu. Vložíme zpět do trouby a krátce necháme péct (cca 10 minut).
  5. Upečený koláč vyjmeme a necháme vychladnout.