Tradiční medové řezy se skořicí

Klasický medový koláč s chutí skořice. Existuje mnoho receptů na medové řezy, ale tento je opravdu tradiční a chuť fantastická.

Přidal:admin, 28.10.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Tradiční medové řezy se skořicí

Suroviny

Těsto:
1 šálekkr. cukru
3 lžícemedu
2 ksvejce
1 lžičkasoda
1 lžíceskořice
400-500 ghladká mouka
Krém:
500 mlmléko
5 lžickukuřičný škrob
6 lžickr. cukr
2 bal.vanilkový cukr
250 gmáslo
čokoláda na ozdobu

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na přípravu těsta kromě mouky dáme do hrnce a na mírném ohni vaříme, dokud hmota nezíská zlatou barvu. Tehdy hrnec z ohně stáhneme a necháme vychladnout. Když je hmota chladná, postupně přidáváme mouku a zpracujeme hladké těsto, které necháme odpočívat cca 1 hodinu. Mouky přidávejte tolik, aby se hmota nelepila na ruce.
  2. Těsto rozdělíme na 3 stejné částí a na pomoučené pracovní desce rozválíme každou část na tenký plát, který přendáme na opačnou stranu plechu na pečení (můžeme vymazat tukem nebo položit pečící papír). Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata. Při pečení dáváme pozor, abychom těsto nevysušily. Jakmile začne těsto chytat zlatý nádech, vybíráme ho z trouby (trvá to jen pár minut, cca 4-7).
  3. Do mléka přidáme kukuřičný škrob, kr. a vanilkový cukr a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo mixérem vyšleháme do pěny a postupně přidáme pudink.
  4. Na každý plát těsta navrstvíme nádivku, slepíme a vrch ozdobíme strouhanou čokoládou. Odložíme do lednice na nejméně 5 hodin (nejlépe na celou noc). Řezy změknou a budou lahodné.

Zdroj: Coolinarika