Tradiční ořechový řez s lístovým těstem

Oblíbený koláč z listového těsta, ořechového cesta a mléčného krému.

Přidal:admin, 20.9.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Tradiční ořechový řez s lístovým těstem

Suroviny

Budeme potřebovat:
2 bal.listové těsto
Ořechové těsto:
6 ksvejce
250 gkr. cukr
6 lžicpolohrubá mouka
1 bal.vanilkový cukr
100 gmleté vlašské ořechy
1 bal.prášek do pečiva
1 lžíceolej
Krém:
1 lmléko
6 lžickukuřičný škrob
2 bal.vanilkový cukr
100 gkr. cukr
100 gmoučkový cukr
250 gmáslo

Postup přípravy

  1. Listové těsta rozválíme na tenký plát a uložíme je na opačnou stranu dvou stejných plechů. Propícháme vidličkou a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata.
  2. Vajíčka vyšleháme s kr. a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva a mletými vlašskými ořechy. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů 20 - 25 minut. Pekáč jsme vystlali pečícím papírem.
  3. V mléce rozmícháme kukuřičný škrob, vanilkový, kr. a moučkový cukr a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo vyšleháme mixérem do pěny a postupně přidáváme vychladlý pudink.
  4. Jednu polovinu krému navrstvíme na plát listového těsta, položíme ořechové těsto a natřeme druhou polovinu krému. Položíme plát listového těsta a odložíme do chladničky ztuhnout.

Zdroj: Coolinarika