Tradiční recept na fantastické krémeše

Tradiční recept našich babiček. Jednoduchý, chutný a křehký krémeš s tenkým kakaovým těstem. Místo kakaového těsta můžete použít i listové těsto, přípravu si usnadníte.

Přidal:admin, 8.6.2016
Kategorie: Moučníky
Tradiční recept na fantastické krémeše

Suroviny

Světlé těsto:
3 ksžloutky
4 lžícemoučkový cukr
4 lžícepolohrubá mouka
1 lžícemléko
2 lžíceoleje
1/2 lžícerum
1/2 bal.prášek do pečiva
3 ksbílky
Tmavé těsto:
3 ksžloutky
4 lžícemoučkový cukr
4 lžícepolohrubá mouka
1 lžícemléko
2 lžíceoleje
1/2 lžícerum
1/2 bal.prášek do pečiva
3 ksbílky
1 lžícekakao
Žlutý krém:
6 ksžloutku
6 lžickr. cukr
3 lžícekukuřičný škrob
3 lžícehladká mouka
1 bal.vanilkový cukr
1 lmléko
200 gmargarín nebo máslo
Sníh:
6 ksbílku
600 ml(měříme v odměrce) moučkový cukr
1 kscitron - šťáva
Čokoládová poleva:
100 ghořká čokoláda
3 lžíceoleje

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme krém. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkou, přilijeme trochu mléka, mouku a škrob a dobře vařečkou promícháme, abychom neměli žádnou hrudku. Zbylé mléko přivedeme do varu a přilijeme žloutkovou hmotu. Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny, postupně přidáme žloutkový krém a vyšleháme nadýchaný krém.
  2. Suroviny na světlé těsto smícháme v misce a těsto navrstvíme na plech o velikosti 20 x 40 cm (dno vyložíme pečícím papírem). Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 st. dozlatova. Stejně upečeme i kakaové těsto.
  3. Na tmavé těsto navrstvíme žloutkový krém, položíme světlé těsto. Na světlé těsto navrstvíme bílkovou pěnu - bílka vyšleháme ve vodní lázni spolu s cukrem a citrónovou šťávou. Pěkně uhladíme a vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou. Necháme v chladničce ztuhnout. Krájíme ostrým nožem.

Zdroj: Coolinarika