Tradiční sladké koblihy

Velmi chutné koblihy, které zachutnají každému. Vyzkoušejte si je připravit podle tohoto receptu - budete hodně spokojeni!

Přidal:admin, 4.1.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Tradiční sladké koblihy

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 gpolohrubá mouka
1 lžičkasůl
25 gdroždí
300 mlmléka
4 lžícekr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
1 ksžloutek
70 gmáslo
400 mlslunečnicový olej na smažení
2 lžícekr. cukr na posypání (nebo moučkový)

Postup přípravy

  1. Droždí si rozděláme v teplém mléce, do kterého jsme přidali 2 lžíce kr. cukru.
  2. Mouku, sůl, zbývající kr. cukr, vanilkový cukr si smícháme v druhé misce. Přidáme žloutek, máslo (musí mít pokojovou teplotu) a vykynutý kvásek a důkladně vymícháme. Když jsme si vypracovali hladké těsto, přikryjeme ho utěrkou a necháme odstát na teplém místě cca 1 hodinu.
  3. Vykynuté těsto si na pracovní desce vyválíme na tloušťku cca 1,5 cm a vykrajujeme kolečka. Do středu si palcem uděláme dírku a smažíme v pánvi na oleji. Smažíme na mírném ohni z obou stran.
  4. Ukládáme je na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje. Posypeme moučkovým nebo kr. cukrem, do dírky můžeme dát nutellu nebo džem. Dobrou chuť!

Zdroj: Nosalty