Tradiční smažák

Kdo nemá rád smažák, neví co je dobré. Je to sice nezdravá pochoutka, ale sem tam určitě nezaškodí. Mňam!

Přidal:admin, 15.4.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Tradiční smažák

Suroviny

Budeme potřebovat:
tlustší plátky tvrdého sýra
vajíčko na obalování
hladká mouka na obalování
strouhanka na obalování
olej na smažení
Příloha:
brambory
olej
koření na americké brambory

Postup přípravy

  1. Brambory očistíme, nakrájíme na čtvrtiny a dáme do misky. Přidáme olej, koření a důkladně promícháme. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů do zlata nebo je vložíme do fritézy.
  2. Sýr obalíme v trojobalu - hladká mouka, vejce a strouhanka (můžeme opakovat vícekrát, dosáhneme tak křupavější obal). Smažíme z obou stran na rozehřátém oleji. Vysmažený sýr uložíme na papír, abychom se zbavili přebytečného oleje a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Vaření a pečení s radostí