NejRecept.cz Sváteční pečení Velikonoce Velikonoční syrek Tradiční velikonoční syrek/hrudka
Tradiční velikonoční syrek/hrudka
Recept Tradiční velikonoční syrek/hrudka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Kvietok278 Kvietok278    ·   11.4.2017

Tradiční velikonoční syrek/hrudka

Velikonoce jsou co chvíle tady a proto si připomeňme, jaké dobroty na nás čekají. Připravujete i vy doma velikonoční hrudku? Pokud ano, nezapomínejte, že recept můžete nahrát i na webu. Já jsem hrudku dělala v předstihu, bratr přišel z Anglie a protože na Velikonoce nebude doma, tak jsem ho nabalila dobrotami. Uzená a vařená šunka, hrudka, mazanec, ach už ať to je tady, už se na to moc těším. Autor: Kvietok

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

500 ml
mléko
5 ks
vejce
3 lžíce
kr. cukr
1 lžíce
vanilkový cukr
špetka
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vanilkový, kr. cukr a špetku soli přidáme do mléka. Dáme na oheň a přivedeme do varu.
  2. V druhé misce rozšleháme vajíčka. Když mléko vře, přidáme vajíčka. Neustále mícháme, až se z vajíček nespraví "tvaroh".
  3. Připravíme si tkaninu, do které slijeme mléčnou směs s vajíčky a pořádně stahujeme, abychom z hrudky vytlačili přebytečné mléko (pokud chceme mat hrudku vláčnější, nevytisknete mléko úplně).
  4. Látku zavážeme a zavěsíme, aby mohla hrudka okapat. Takto necháme hrudku vychladnout.
  5. Následně odstraníme tkaninu a podáváme. Skladujeme v chladničce. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář