Tradiční velikonoční syrek/hrudka

Velikonoce jsou co chvíle tady a proto si připomeňme, jaké dobroty na nás čekají. Připravujete i vy doma velikonoční hrudku? Pokud ano, nezapomínejte, že recept můžete nahrát i na našem webu.

Přidal:admin, 12.3.2015
Kategorie: Velikonoce
Tradiční velikonoční syrek/hrudka

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 mlmléko
5 ksvejce
3 lžícekr. cukr
1 lžícevanilkový cukr
špetkasůl

Postup přípravy

  1. Vanilkový, kr. cukr a špetku soli přidáme do mléka. Dáme na oheň a přivedeme do varu.
  2. V druhé misce rozšleháme vajíčka. Když mléko vře, přidáme vajíčka. Neustále mícháme, až se z vajíček nespraví "tvaroh".
  3. Připravíme si tkaninu, do které slijeme mléčnou směs s vajíčky a pořádně stahujeme, abychom z hrudky vytlačili přebytečné mléko (pokud chceme mat hrudku vláčnější, nevytisknete mléko úplně).
  4. Látku zavážeme a zavěsíme, aby mohla hrudka okapat. Takto necháme hrudku vychladnout.
  5. Následně odstraníme tkaninu a podáváme. Skladujeme v chladničce. Dobrou chuť!

Zdroj: Nosalty