Tradiční větrníky s karamelovou náplní a šlehačkou

Vynikající tradiční větrníky s karamelovou náplní a šlehačkou. Autor: Katka

Přidal:Katarína Benková, 16.10.2015
Kategorie: Moučníky
Tradiční větrníky s karamelovou náplní a šlehačkou

Suroviny

Těsto:
300 ghladké mouky
500 mlvoda
4 lžícemoučkového cukru
250 mlPalmarín
8 ksvejce
špetkasůl
Náplň:
300 gkrystalový cukr
500 mlmléko
1 bal.šlehačka
2 kszlatý klas/vanilkový pudink
Dále budeme potřebovat:
250 ml šlehačka
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Vodu, sůl, cukr necháme povařit a přidáme Palmarin. Když je Palmarín roztavený, přidáme mouku a na slabém ohni mícháme dokud se těsto nebude odlepovat od hrnce. Necháme vychladnout a pak po jednom zašleháme vejce. Směsí naplníme cukrářský sáček a stříkáme na vymazaný plech větrníky. Pečeme na 200 ° C asi 15 minut. Pak stáhneme teplotu na 180 ° C a pečeme ještě 10 minut. Vychlazené větrníky překrojíme na polovinu.
  2. Z cukru uděláme karamel, přidáme 300 ml mléka a necháme povařit. Ve zbylém mléce rozmícháme zlaté klasy (nebo vanilkové pudinky) a dolijeme k horkému mléku. Do studeného krému přišleháme jednu vyšlehanou šlehačku. Krémem naplníme cukrářský sáček a plníme větrníky.
  3. Na karamelový krém nastříkáme ještě vyšlehanou šlehačku a přikryjeme vrchní částí větrníku. Posypeme moučkovým cukrem.