Tradiční žloutkové řezy

I vy doma děláte klasické žloutkové řezy?

Přidal:admin, 6.11.2015
Kategorie: Moučníky
Tradiční žloutkové řezy

Suroviny

Budeme potřebovat:
250 gmargarín nebo máslo
200 gkr. cukr
6 ksbílky
250 gmleté lískové ořechy
250 gpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
2 bal.vanilkový cukr
Glazura:
6 ksžloutku
12 lžicmoučkový cukr
2 bal.vanilkový cukr

Postup přípravy

  1. Margarín nebo máslo utřeme s cukrem do pěny. V druhé misce vyšleháme bílky do tuhého sněhu a pomalu ho lžící nebo vařečkou vmícháme k máslové hmotě. Přidáme mouku, oříšky, prášek do pečiva a hmotu navrstvíme do tukem vymazaného a moukou vysypaného plechu (38 x 22 cm). Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata.
  2. Žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny a glazurou zalijeme ještě horký koláč.
  3. Vložíme spátky do trouby a necháme glazuru vyschnout (cca 3-4 minuty). Troubu po 3-4 minutách vypneme a koláč tam necháme. Sledujeme ho a když je glazura suchá, koláč vyjmeme a necháme ho vychladnout.

Zdroj: Coolinarika