Trdelníky s ořechovou drobenkou

Máte rádi trdelníky, ale nemáte doma klasické trubičky, na které se natáčí těsto? Nezoufejte, trubičky si vyrobíte z plechovek od piva a příprava se může začít.

Přidal:admin, 13.9.2015
Kategorie: Moučníky
Trdelníky s ořechovou drobenkou

Suroviny

Těsto:
500 gpolohrubá mouka
30 gčerstvé droždí
300 mlmléko
1 ksžloutek
1 ksvejce
100 grozpuštěné máslo
Dále budeme potřebovat:
1 ksvejce
6 lžickr. cukr
1 kscitron
1 lžícevanilkový cukr
1 lžičkaskořice
200 gmleté vlašské ořechy

Postup přípravy

  1. Plechovky od piva obalíme alobalem. Pokryjeme celý povrch, i boky.
  2. Do misky prosejeme mouku, do středu uděláme důlek a nalijeme tam teplé mléko. Rozdrobíme droždí a necháme 15 minut odstát. Následně přidáme ostatní suroviny a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout 50 minut.
  3. Vykynuté těsto rozválíme na velký plát o tloušťce cca 4-5 mm. Nakrájíme pásky.
  4. Každou plechovku obalenou alobalem potřeme olejem a můžeme natáčet jednotlivé pásky. Natočené těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem a obalíme v ořechové drobenke.
  5. Ořechová posýpka:
    Mleté vlašské ořechy smícháme v misce se skořicí, vanilkovým a kr. cukrem a citrónovou kůrou.
  6. Trdelníky ukládáme na plech (postavíme je) a pečeme při teplotě 200 stupňů cca 20-25 minut. Upečené vyjmeme a necháme vychladnout. Plechovky vyjmeme a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Aprosef