NejRecept.cz Dezerty Moučníky Trdelníky s ořechovou drobenkou
Trdelníky s ořechovou drobenkou
Recept Trdelníky s ořechovou drobenkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   13.9.2015

Trdelníky s ořechovou drobenkou

Máte rádi trdelníky, ale nemáte doma klasické trubičky, na které se natáčí těsto? Nezoufejte, trubičky si vyrobíte z plechovek od piva a příprava se může začít.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

500 g
polohrubá mouka
30 g
čerstvé droždí
300 ml
mléko
1 ks
žloutek
1 ks
vejce
100 g
rozpuštěné máslo

Dále budeme potřebovat:

1 ks
vejce
6 lžic
kr. cukr
1 ks
citron
1 lžíce
vanilkový cukr
1 lžička
skořice
200 g
mleté vlašské ořechy
Postup receptu
Vytisknout
  1. Plechovky od piva obalíme alobalem. Pokryjeme celý povrch, i boky.
  2. Do misky prosejeme mouku, do středu uděláme důlek a nalijeme tam teplé mléko. Rozdrobíme droždí a necháme 15 minut odstát. Následně přidáme ostatní suroviny a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout 50 minut.
  3. Vykynuté těsto rozválíme na velký plát o tloušťce cca 4-5 mm. Nakrájíme pásky.
  4. Každou plechovku obalenou alobalem potřeme olejem a můžeme natáčet jednotlivé pásky. Natočené těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem a obalíme v ořechové drobenke.
  5. Ořechová posýpka:
    Mleté vlašské ořechy smícháme v misce se skořicí, vanilkovým a kr. cukrem a citrónovou kůrou.
  6. Trdelníky ukládáme na plech (postavíme je) a pečeme při teplotě 200 stupňů cca 20-25 minut. Upečené vyjmeme a necháme vychladnout. Plechovky vyjmeme a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Aprosef

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář