Třešňová bublanina
Bublanina je nadýcháná a doma všem chutná a proto je po upečení do večera snězená. Autor: Janinka
Suroviny
Budeme potřebovat:300 gcukr krupice
6 ksvajec
150 goleje
150 gmléka
435 gpol.mouky
1 bal.vanilkový cukr
1 ksciron - kůra
1 bal.pášek do pečiva
ovoce jaké má kdo rád
Postup přípravy
- Nachystáme si všechny potřebné suroviny a začneme tím,že celá vejce,cukr a van.cukr vyšleháme do pěny.
- Po vyšlehání, postupně přiléváme mléko s olejem a nakonec přisypeme mouku s práškem do pečiva.
- Ovoce obalíme v polohruvé mouce, aby se nám při pečení nepropadlo na spodek plechu. Nakonec vsypeme do těsta a dáme péct na 180 stupňů.
- U nás má tento recept velikou oblibu. Bublanina je nadýcháná a doma všem chutná a proto je po upečení do večera snězená.Přeji dobrou chuť
Zdroj: Recep od Janinky