Trhací bábovka s medovými oříšky

Pokud znáte medové oříškové řezy, určitě vyzkoušejte i tuto bábovku s medovými oříšky. Už jen při pohledu mi tečou sliny, i vám?

Přidal:admin, 25.2.2016
Kategorie: Moučníky
Trhací bábovka s medovými oříšky

Suroviny

Těsto:
350 gpolohrubá mouka
150 mlmléka
1 ksvejce
10 gčerstvé droždí
2 lžícekr. cukr
2 lžícemáslo
špetkasůl
Náplň:
100 gmleté vlašské ořechy
2 lžícekr. cukr
2 lžícemáslo
1 lžičkaskořice
Oříšky:
100 gnasekané vlašské ořechy
4 lžícemed
2 lžícemáslo
2 lžícemoučkový cukr

Postup přípravy

  1. Mléko zahřejeme, přidáme lžičku cukru a droždí. Necháme vzejít kvásek.
  2. Vajíčko vyšleháme, přidáme sůl, cukr, rozpuštěné máslo a promícháme. Přidáme kvásek a postupně přidáváme mouku a zpracujeme hladké těsto, které necháme kynout.
  3. Připravíme bábovkovou formu. Na dno formy uložíme oříšky: Máslo, med a cukr rozpustíme na mírném ohni, přidáme nasekané ořechy a promícháme. Chvíli necháme přejít varem.
  4. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník hrubý cca 0,5 cm. Těsto potřeme měkkým máslem, posypeme oříšky, do kterých jsme přidali cukr a skořici. Těsto srolujeme a nakrájíme na cca 2 cm kousky.
  5. Každý kousek ještě zpracujeme a ukládáme je do formy na oříšky. Necháme kynout cca 20 minut a vložíme do předem vyhřáté trouby.
  6. Pečeme při teplotě 200 stupňů do zlata.

Zdroj: Coolinarika