NejRecept.cz Dezerty Moučníky Triple pokušení pro nenáročné mlsouny
Triple pokušení pro nenáročné mlsouny
Recept Triple pokušení pro nenáročné mlsouny
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   15.10.2014

Triple pokušení pro nenáročné mlsouny

Kdo má rád plnkové zákusky, určitě neodolá ani triple pokušení. Bebe sušenky změknou a dodají řezem skvělou chuť.

Suroviny

Těsto:

6 ks
vaječných bílků
250 g
kr. cukru
2 lžíce
polohrubé mouky
2-3 lžíce
strouhanky
150 g
nasekaných ořechů
1 ks
pečivo

Krém:

6 ks
žloutků
6 lžíce
kr. cukru
2 bal.
vanilkové pudinky
700 ml
plnotučného mléka
250 g
másla
100 g
moučkového cukru
100 g
čokolády (nejlépe 74 a více%)

Ostatní ingredience:

200 g
BEBE sušenek
1 bal.
šlehačka
čokoládové hobliny, granko nebo strouhaná čokoláda na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z vaječných bílků a cukru si vyšleháme tuhý sníh.
  2. Přidáme nasekané ořechy, mouku, strouhanku a pečivo, které jsme si nařezali na maličké kousky. Opatrně tuto směs promícháme.
  3. Do vymazaného a moukou vysypaného (nebo papírem vystlaného) plechu na pečení si vylijeme připravenou směs. jsem měla plech o rozměru 30x40 cm. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů přibližně 30 minut. Po upečení necháme vychladnout na mřížce.
  4. Dále si připravíme krém. V 200 ml mléka si rozděláme pudinky se žloutky. Zbylé mléko si dáme na oheň, přidáme cukr a přivedeme do varu. Následně do něj přidáme rozdělané pudinky se žloutky a neustálým mícháním uvaříme hustý krém, který po uvaření necháme vychladit.
  5. Máslo s moučkovým cukrem si vyšleháme do pěny pomocí mixéru. Následně přidáváme po lžících vychladlý vanilkový krém a vyšleháme hladkou krémovou hmotu.
  6. Směs si rozdělíme na dvě části. Do jedné dáme rozpuštěnou a vychladlou čokoládu.
  7. Můžeme vrstvit. Na upečené těsto si navrstvíme čokoládovou nádivku, poklademe BEBE sušenky, na které navrstvíme vanilkovou nádivku.
  8. Na vrch si navrstvíme ušlehanou šlehačku a ozdobíme strouhanou čokoládou, čokoládovými granulky nebo grankem. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář