Trojhránky s česnekovým máslem a sýrem

Domácí kynuté těsto je domácí! Ta vůně při pečení je neodolatelná a věřte, že nevydržíte, aby to vychladlo a pár kousků budete mít v sobě. Česneková chuť s chutí sýra se dokonale doplňuje. Autor: Rebeka

Přidal:rebeka, 29.11.2016
Kategorie: Pečivo
Trojhránky s česnekovým máslem a sýrem

Suroviny

Na těsto:
750 gpolohrubé mouky
500 mlpolotučného mléka
100 mloleje
1 lžičkacukru
2 lžičkysoli
42 gčerstvého droždí
Na náplň:
250 gmásla
1 palicičesneku
2 lžičkysoli
300 gsýra (eidam, gouda...)
Na posyp:
hrubou sůl
semínka (slunečnice, sezam...) a kmín

Postup přípravy

  1. Do trochy teplého (ne horkého) mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Mouku prosijeme do mísy, přidáme ostatní suroviny a kvásek. Vymícháme pružné, nelepivé těsto a necháme cca hodinu kynout.
  2. Změklé máslo utřeme s rozmačkaným česnekem a solí. Podle chuti můžeme přidat bylinky. Sýr najemno nastrouháme.
  3. Vykunuté těsto si rozdělíme na 4 stejné díly, které rozválíme na obdélníky o výšce cca 3 mm. Potřeme česnekovým máslem a posypeme sýrem. Zavineme jako závin. Přemístíme na plech, vystlaný pečícím papírem a shora nůžkama nastřihneme (ne až úplně na spodek) do trojúhelníčků.
  4. Potřeme zbývajícím česnekovým (rozehřátým) máslem, posypeme semínky, solí a kmínem a v troubě na 180 st. pečeme cca 40 minut.

Můj blog: Vaření s Tomem