Trojúhelníky s Nivou

Vynikající pečivo vhodné na oslavy, párty nebo jen tak ke skvělému filmu.

Přidal:admin, 13.12.2014
Kategorie: Hlavní jídla, Moučníky
Trojúhelníky s Nivou

Suroviny

SUROVINY NA 40 PORCÍ:
800 ghladká mouka speciál
200 mlolej
3 ksuvařené brambory ve slupce
1 lžičkasůl
500 mlmléka
42 gdroždí
Náplň:
250 gHera nebo máslo
2 ksvaječný žloutek
1 lžičkasůl
220 gNiva

Postup přípravy

  1. Těsto: Připravíme si kvásek z droždí, mléka, trocha cukru. Mouku prosejeme, přidáme sůl, olej, najemno nastrouhané brambory, kvásek. Vlažné mléko přidáváme podle potřeby a vypracujeme hladké, polotuhé těsto. Necháme na teplém místě vykynout.
  2. Náplň: Heru nebo máslo, žloutky, sůl, vymícháme dohladka. Nádivku rozdělíme na 4 části.
  3. Těsto rozdělíme také na 4 části. Každou část postupně rozválíme, natřeme jednou částí nádivky a posypeme nastrouhanou 1/4 nivy. Svineme na roládu, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme osmaženým sezamem, slunečnicí, pokrájíme na trojúhelníky.
  4. Poklademe na plech vyložený papírem, necháme podkynout a postupně upečeme při teplotě 200 ° C. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Blažena Sadovska