Tuňákem plnení šneci z listového těsta

Pizza šneci jsou známí, ale co říkáte na listové šneky plněné tuňákem? Specifická chuť a neodolatelná vůně při pečení!

Přidal:admin, 15.10.2014
Kategorie: Chuťovky
Tuňákem plnení šneci z listového těsta

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kslistové těsto
1 kstuňák v konzervě
5 lžickečup nebo rajčatová drť
8 listůbazalka
špetkasůl
1 ksvejce

Postup přípravy

  1. Listové těsto si rozválíme (cca 0,5 cm). Namažeme ho kečupem nebo rajčatovou drtí, posolíme a naházíme na něj nasekanou bazalku.
  2. Plechovku tuňáka si přecedíme a rozložíme ho na kečupem natřené listové těsto.
  3. Srolujeme a pevně stlačíme, abychom neměli v cestě vzduch. Potřeme rozšlehaným vajíčkem.
  4. Rolku nakrájíme na kroužku tlusté 1 - 1,5 cm a poklademe je na papírem vyložený plech na pečení. Pečeme při teplotě 180 stupňů po dobu 15 minut.
  5. Upečené vyjmeme, necháme vychladnout a podáváme. Dobrou chuť!