Turecké koláče se skořicí a ořechy

Chutné, ořechově - skořicové turecké koláče. Kombinovat je můžete s různými náplněmi, na které máte chuť. Mňam!

Přidal:admin, 21.11.2014
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Turecké koláče se skořicí a ořechy

Suroviny

Těsto:
500 ghladká mouka
300 mlmléko
1 lžícekr. cukr
1 ksbílek
70 gmáslo
20 gčerstvé droždí
špetka soli
Náplň:
120 gmáslo
100 gmoučkový cukr
2 lžičkyskořice
100 gmleté vlašské ořechy
Dále budeme potřebovat:
1 ksžloutek
1 lžíceolej

Postup přípravy

  1. Máslo si rozpustíme a mléko si zahřejeme. Do sklenice s teplým mlékem si rozdrtíme droždí a přidáme cukr. Necháme vykynút.
  2. Mouku, sůl, vaječný bílek si smícháme v misce a přidáme vykvašený kvásek. Nakonec přidáváme rozpuštěné máslo a důkladně zpracujeme. Dostaneme hladké těsto, které necháme odpočívat na teplém místě cca 1 hodinu.
  3. Připravíme si náplň. V misce si smícháme máslo, skořici a moučkový cukr.
  4. Vykynuté těsto si rozdělíme na polovinu, rozválíme ho na tloušťku cca 0,5 cm. Natřeme máslem, které jsme si smíchali s cukrem a skořicí a posypeme mletými vlašskými ořechy (mákem, pistáciemi, mandlemi nebo jinou ingrediencí, na kterou máme chuť).
  5. Rukama srolujeme a nakrájíme na trojúhelníky. Každý trojúhelník si vařečkou stlačíme.
  6. Ukládáme je na plech, který jsme si vystlali papírem. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem a olejem. Zakryjeme je ručníkem a necháme na teplém místě postát cca 15 minut. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů do zlata. Dobrou chuť!