Tvarohová vánočka - krok za krokem

Připravte si luxusní tvarohovou vánočku. Na snídani jako stvořená.

Přidal:admin, 30.9.2015
Kategorie: Moučníky
Tvarohová vánočka - krok za krokem

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 ghladká mouka
250 mlmléko
20 gčerstvé droždí
10 gsůl
12 gkr. cukr
1 ksvejce
75 gměkký tvaroh
25 gmáslo
žloutek na potření
sezam na posypání

Postup přípravy

  1. Trochu mléka ohřejeme, přidáme cukr a mícháním ho rozpustíme. Přidáme droždí a necháme chvíli odstát, aby vzešel kvásek.
  2. V misce smícháme prosátou mouku s vajíčkem, tvarohem, solí a nakrájeným máslem (pokojové teploty). Přidáme kvásek a zbylé mléko a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout. Když zvojnásobí svou velikost, znovu zpracujeme do kuličky a zakryjeme utěrkou. Necháme kynout hodinu na teplém místě.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 stejné kusy a každý kus zpracujeme do role. Vrch každé role spojíme a můžeme plést jak vidíme na obrázku. Čtvrtý přes třetí, pak pod druhý a přes první. Takto postup opakujeme, dokud nedojdeme nakonec. Zakryjeme utěrkou a necháme kynout 30 minut.
  4. Po 30 minutách vrch potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme sezamem nebo mákem. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů cca 40 minut.

Zdroj: Liandacooking