Tvarohové buchty - jemné jako pavučinka

Ještě minulý víkend jsme měli na večeři fantastické měkkoučké buchty plněné tvarohem. Měla jsem hodně povinností, proto jsem je nahrávala až teď. Plnila jsem je pouze tvarohem, bylo to na přání mého manžela, který tvarohové buchty miluje. Snědl na jedno posezení polovinu plechu. Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 10.9.2017
Kategorie: Moučníky
Tvarohové buchty - jemné jako pavučinka

Suroviny

Těsto:
500 ghladké mouky
2 ksvejce
250 mlmléka
20 gdroždí
100 gcukru
1 lžičkarumu
100 ghery
špetkasoli
Náplň:
400 gtvarohu v alobalu
2 PLmoučkového cukru
Na dokončení:
dle potřebyolej na pomazání buchet
dle potřebymoučkový cukr
50 gplátků mandlí

Postup přípravy

  1. Do teplého mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek.
  2. Do mísy nalijeme kvásek, přidáme mouku, celá vejce, rozehřátý tuk, rum a sůl a vymícháme hladké pružné těsto.
  3. Těsto necháme kynout dokud nezdvojnásobí objem.
  4. Vykynuté těsto si rozdělíme na 18 kousků. Na každý kousek nandáme tvaroh smíchaný s cukrem.
  5. Tvaroh do těsta zabalíme a skládáme na plech. Každou buchtu pomažeme olejem a posypeme mandlemi.
  6. Dáme do trouby vyhřáté na 200 °C, za 5 minut snížíme teplotu na 160 °C a dopečeme dozlatova. Po upečení pocukrujeme.