Tvarohové croissanty pečené s máslem

Tvarohové croissanty pečené s máslem. Lahodná chuť a nenáročná příprava. Kynutá těsta mi dosud velmi nešly. Buď nevykyslo nebo pečivo po upečení bylo tuhé a druhý den i úplně suché. Plnila jsem tvarohem a trochu kynutého těsta mi zůstalo, tak jsem naplnila i sýrem a slaninou. Obě varianty byly vynikající. Autor: Jaja79

Přidal:Jaja79, 29.2.2016
Kategorie: Moučníky, Pečivo
Tvarohové croissanty pečené s máslem

Suroviny

1,2 kghladká mouka
500 mlteplé mléko
2 kostkydroždí
1 lžícekr. cukr
150 mlolej
2 ksvejce
3 lžičkysůl
1 ksvejce na potření
250 gmásla
sezam na posypání
tvaroh + cukr na plnění

Postup přípravy

  1. 100 ml mléka ohřejeme, přidáme kr. cukr a čerstvé droždí. Necháme na teplém místě vzejít kvásek.
  2. Do větší misky prosejeme mouku, přidáme olej, vajíčka, sůl, zbylé mléko a kvásek a zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 10 kuliček. Každou kuličku rozválíme na kruh, na širší část navrstvíme lžičku náplně (do tvarohu přidáte tolik cukru, kolik chcete, jak sladké koláčky máte rádi) a srolujeme.
  3. Croissanty ukládáme na papírem vyložený plech a necháme zakryté kynout půl hodinu.
  4. Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme semínky a na vrch poklademe kousky másla.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca půl hodinu.